AUTO Import

Ontzorgen bij Import

 

Bij het importeren van een auto komen heel wat kijken. Daarnaast is het een tijdsintensief iets. Het levert in de meeste gevallen voordeel op ten aanzien van de prijs, maar de doorlooptijd van een import is meestal tussen de 2 en 4 weken.

 

In die periode moeten naast het ophalen van de nieuwe aangekochte auto, nog een aantal zaken geregeld worden. Hieronder zullen we kort beschrijven waar u rekening mee moet houden bij de import van een auto.

 


Import stadia

Indien u een auto wilt importeren zijn er een aantal zaken waar u aan moet voldoen om de auto in Nederland op kenteken te krijgen. 

 

1. BPM

Als u een auto gaat importeren moet u de welbekende BPM in Nederland betalen. Dit (rest)bedrag is afhankelijk van meerdere factoren als, leeftijd, aanschafwaarde, zuinigheidsklasse en uitstoot, etc...

Een goede indicatie van het bedrag kan men zelf online berekenen:

https://www.autoweek.nl/bpmcalculator 

 

2. Autokeuring en tenaamstelling RDW

Met de importpapieren en de autopapieren maakt men een afspraak bij de RDW voor een keuring en aanvraag kenteken. De kosten hiervan zijn: € 103,70

 

3. Transport

U zult de auto ook in Nederland moeten krijgen. Dit kan met een oplegger (eventueel via ons) of door hem zelf te halen met een tijdelijk aangevraagd kenteken met verzekering.

 

4. Kentekenplaten laten vervaardigen

Als laatste moet na alle rompslomp en keuring, een kentekenplaat gemaakt worden. U kunt kiezen voor de standaard- of luxe kentekenplaten (€ 25 of €50).

 

Heb ik garantie?

Heel veel mensen weten niet dat men bij de aankoop van een auto in Duitsland recht heeft op garantie. In Duitsland is het zo geregeld dat een Duitse autohandelaar bij verkoop aan een particulier altijd minimaal één jaar garantie moet geven. Hierbij moet de verkoper eventuele technische gebreken kosteloos verhelpen, een financiële vergoeding geven, of de auto terug nemen. De wettelijke garantie is altijd één jaar geldig.

Is dit voor mij als Nederlander geldig? Ja, volgens Europees recht heb je als Nederlander bij aanschaf in Duitsland dezelfde rechten als een Duitser.

“Ja, maar dan moet ik terug naar Duitsland bij een reparatie?”.

Nee, dit hoeft niet. Je bent vrij om zelf te kiezen waar je de auto laat repareren. De verkoper zal vervolgens de rekening voldoen. Doet hij dit niet, dan kun je de betaling afdwingen via de rechter, gelukkig hoeft het in veel gevallen niet zo ver te komen.

NOTE: De meeste auto's tussen de 0 en 3 jaar hebben nog fabrieksgarantie die in heel Europa geldend is. Daarnaast kunnen wij ook een garantie voor uw nieuwe aankoop regelen indien gewenst.

 

Import door ons?

Het importeren kunnen wij deels of volledig voor u regelen. 

 

De mogelijkheden hiervoor zijn volledig op wens van u te realiseren. U kunt kiezen voor een volledig pakket waarbij u aangeeft welke auto u wilt (of door ons laat zoeken) en u ontvangt de auto dan zodra alle import stadia doorlopen zijn, uw auto voor de deur.

 

Het is natuurlijk ook mogelijk om ervoor te kiezen dat wij een deel van de import voor u regelen. 

 

Een volledige import voor u kunnen we verzorgen voor € 600 euro, waarbij we wel een km tarief hanteren van € 0,49 cent de km.

 

Voor een deel import of een op maat offerte vragen wij u contact met ons op te nemen.