Carclean & koplamprenovatie

Detailling

Het begrip cardetailing is een veel besproken onderwerp. De meningen hierin zijn verdeeld, maar wij geven u een duidelijk antwoord aangaande de manier waarop wij te werk gaan. Wij gebruiken uitsluitend professionele producten van Chemical Guys, Smartwax, Swissvax en Monello.

Werkwijze:

In onderstaande beschrijving gaan we uit van een volledige behandeling. Natuurlijk is het mogelijk delen hiervan af te nemen of een volledig customized programma op uw wens af te stemmen.

 

Foamen:

We starten een poetsbeurt door de aurto in een dikke laag foam te leggen met een hoge druk reiniger. Deze weekt het (grove) vuil los en na 10 minuten is het foam verdwenen.

 

Wassen:

We wassen de auto vervolgens om hem helemaal schoon te krijgen. Hierbij zal ook zoveel mogelijk de ruimtes in de wielkassen geraakt worden en moeilijker toegankelijkere plekken.

 

Kleien:

De auto zal vervolgens met luber (spray) en klei ontdaan worden van vervuiling die aan de lak hecht. Denk aan hars, remstof etc. Na deze stap is de auto helemaal ontdaan van verontreiniging.

 

Polijsten:

De auto wordt nu bekeken met een inspectielamp en er zal worden bepaald met welke middelen en machines we de lak gaan behandelen. Dit verschilt per auto. Meestal zijn er 3 stappen met verschillende gradaties in polijstkorrel nodig.

 

NOTE: Het kan zijn dat uw auto krassen heeft. Deze zullen we zo goed als het gaat verwijderen, echter is het niet altijd mogelijk deze volledig uit de lak te krijgen.

 

(Glaze), Seal, Wax:

Na het polijsten wassen we de auto opnieuw en gaan we de afronding doen. 

Een glaze haalt donkere lakken extra op en zetten we indien nodig eerst op. 

Vervolgens volgt een seal om de lak te verdichten.

Als laatste komt er een waxlaag overheen.

 

Banden, velgen, trims, ramen:

Ook deze onderdelen worden niet overgeslagen. We zorgen dat uw auto in nieuwstaat voor u klaar zal staan.


Prijs:

Volledige behandeling buitenkant:

90 euro

 

 U ontvangt hierbij een overzicht van de uitgevoerde werkzaamheden en eventuele aanbevelingen. Denk aan: schade, roestplekjes, slechte ruitenwissers..

 

* Zoals aangegeven is het mogelijk hierin speciale wensen te bespreken waardoor de prijs aangepast kan worden. 

 

Ook is het mogelijk om uw auto te halen en terug te brengen.

Koplamp Renovatie

U hekent het wellicht. De koplampen van uw vierwieler hebben een doffe waas. Dit is een veel voorkomend euvel bij (vooral) de kunststof lampen.

 

Het kan zo erg worden dat uw lichtopbrengst nihil wordt en daardoor uw auto APK wordt afgekeurd. Een nieuwe set lampen is meestal erg duur en lijkt de enige optie die men heeft. Toch is het in veel gevallen te verhelpen. Wij kunnen uw koplampen herstellen zodat ze weer helder zijn en u daarmee aardig kosten kunnen besparen.

 

De werkwijze is als volgt:

 1. Wetsanden van de koplampen in 3 stappen (naar gelang dofheid)
 2. Polijsten koplampen in een aantal fases
 3. Aftoppen met een UV protectie seal. Zodat de lampen langer hun helderheid behouden.

Prijs:

 • 1 lamp € 30,-
 • 2 lampen €50,-. 
 • Op locatie binnen 10 km van Maastricht: €60,-

Interieur Reiniging

Het interieur wordt niet altijd meegenomen in een auto poetsbeurt. De buitenkant krijgt meestal meer aandacht. Toch vervuild een autointerieur ook door allerlei weersinvloeden en vervuiling die bestuurder en passagiers meenemen naar binnen. 

 

In veel gevallen is een fikse stofzuigbeurt voldoende en is uw bolide weer netjes. Helaas gaat er wel eens wat mis waarbij de bekleding het te verduren krijgt. Denk maar eens aan een flesje drinken dat over de bekleding gaat. 

 

De meeste verontreiniging krijgen we uit uw autobekleding met een extracter.

 

Voorbeeldfilmpje autobekleding reinigen.

 

Heeft u een lederen interieur, dan is het belangrijk deze regelmatig te onderhouden. In principe is leder hetzelfde als uw huid. Deze moet ook af en toe 'gevoed' worden om niet uit te drogen.

Leder behandelen we op de volgende manier:

 1. Diepe reiniging van het leder
 2. polish
 3. voeden van het leder.

Op aanvraag verzorgen we ook herstel van leder indien er krasjes of kleine scheurtjes zichtbaar zijn.

 


Prijs:

 • Interieurreiniging compleet leder: 60 euro *
 • Interieurreiniging compleet stof: 50 euro **

* Matten, kofferruimte, dashboard, ramen, deuren, stoelen en bank

** Matten, kofferruimte, dashboard, ramen, deuren, leder behandeling van de stoelen en bank