Aankoop advies

Een andere auto koopt men niet elke dag en als men dat doet, moet men ervan uit kunnen gaan dat de juiste keuze is gemaakt. Een auto koop je voor een langere periode en moet je dienen om je vrij en zorgeloos te kunnen verplaatsen. 

 

U kunt bij ons terecht voor een stuk aankoopadvies vooraf. U kunt uw wensen met ons bespreken en  vervolgens kunnen we zien wat daarbij zou passen.

 

Dan komt de dag dat u ergens uw droomauto ziet staan. Het is er een die precies past binnen budget, maar je wilt niet voor verrassingen komen te staan ten aanzien van schade of achterstallig onderhoud.

 

Schakel ons op dat moment in om de auto aan een uitvoerige inspectie te onderwerpen!


Tarief: 125 euro incl.Technische staat

We checken de auto op de algehele technische staat. Hierbij controleren we niet alleen de motor en aandrijflijn, maar ook zaken als scharnieren, ruitenwissers, staat remolie en koelvloeistof.

 

We lopen een lijst van 110 punten na en worden netjes afgestreept en na afloop aan u overhandigd.

Visuele staat

Vaak wordt bij een eerste poetsbeurt aan een auto pas bepaalde schades opgemerkt. Er zijn allerlei trucjes die worden gebruikt om schades te maskeren. Gelukkig voor u, kennen wij deze camouflage technieken   en zullen de auto aan een grondige inspectie onderwerpen. 

 

Tevens controleren wij de auto op eventuele grotere schades die zijn gereden in het verleden en slecht zijn hersteld.

Uitlezen op fouten

De auto wordt met professionele diagnose apparatuur uitgelezen op eventuele fouten in het electronisch- en computer circuit van uw auto. 

Veelal zijn deze fouten te herleiden naar een defect onderdeel. 

Autoverleden traceren

Indien mogelijk, traceren wij de historie van uw auto. Denk hierbij aan het aantal eigenaren, garagebedrijven waar de auto in onderhoud is geweest en indien voorhanden het werkplaats-verleden.

Ook is vaak te traceren of een auto een schadeverleden heeft.


Eindrapport

Aan het einde van bovenstaande controles ontvangt u een uitgebreid rapport ten aanzien van uw potentiële aankoop. 

 

Hierin zullen wij vermelden wat de staat is van de diverse aandachtsgebieden en indien er defecten, storingen of schades zijn, zullen wij u tevens voorzien van een globale kostenschatting bij reparatie. Het is vervolgens aan u om dit mee te nemen in uw onderhandeling of eventueel af te zien van een aankoop en verder te kijken naar een ander exemplaar.

 

Mocht u hulp nodig hebben bij de onderhandeling of bij het zoeken naar een geschikt alternatief, kijk dan onder het kopje 'bemiddeling' voor meer informatie.